CONTACT

Ariane Heystraeten

Oosterzele

heys.a@hotmail.com

+32 472 42 90 89

Ik ben geïntrigeerd door textiele handelingen, hedendaags ambacht en natuurlijke materialen. Die laatste verzamel ik het liefst in het wild tijdens lange wandelingen, maar sinds vorig jaar kweek ik ook mijn eigen verfplanten op het veld. Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht naar kleuren uit de natuur.


Ik studeerde Textielontwerp aan LUCA Gent en sta momenteel in voor de creatie- en innovatieprojecten bij Texture, museum van vlas en textiel in Kortrijk.

Ik werkte lang voor manoeuvre kunstenplek en in het atelier van Mark Manders, waar ik allebei een stukje van mijn hart achterliet.

Manoeuvre is een beeldend platform voor kunstenaars en diverse gemeenschappen. We maken er collectief beeldend werk waar kunst, ambacht en het dagelijkse leven elkaar ontmoeten. Veel van de projecten die ik deed, waren in samenwerking met de vele kunstenaars en buurtbewoners die er werkten. 

Ik zet (het liefst collectieve) projecten op rond textiel en planten en ben samen met mijn mama Magdelien trekker van samentuin 't Hofgeluk

Neem ook een kijkje op


thofgeluk.blogspot.com

Op een lapje grond in Aaigem groeit een bio-ecologische samentuin, een kunstproject, een ideeënbank.

We werken er samen op het veld en genieten van wat groeit en bloeit. Beetje bij beetje leggen we er een wild paradijsje aan met groenten, kruiden, bloemen, fruitstruiken en een boomgaard. Iedereen is welkom om -geregeld of nu en dan- mee te komen doen.

Ariane legt er een verftuin aan, vol planten die textiel op natuurlijke en ecologische wijze kunnen kleuren.

Een atelier in het landschap. 


draadvanariane.blogspot.com

blog van Ariane