PROJECTEN

LOKALE INKT COLLECTIEHet komende jaar brouw ik elke 21e van de maand een inkt uit lokaal verzamelde planten in Nieuw-Gent. Ondertussen praat ik met bewoners en passanten over wat we met z’n allen nog weten over (wilde) planten en hun eigenschappen, verhalen en recepten.


Twaalf kleuren.

Het jaar rond.


maart 2022 - maart 2023Welkom om mee te verzamelen, praten en brouwen op

zondag 21 augustus

woensdag 21 september

vrijdag 21 oktober

maandag 21 november

woensdag 21 december


Afspraak om 14u in de CultuurContainers aan het Rerum Novarumplein, GentEen project in samenwerking met manoeuvre kunstenplek

wilde weefweidewilde weefweide is een reeks van buiteninterventies op het veld waarbij we samen onderzoeken hoe we textiele technieken en natuurmaterialen met elkaar kunnen verbinden. 

Elk seizoen biedt nieuwe materialen en mogelijkheden. 


Tijdens de eerste keer wilde weefweide zetten we samen een eenvoudig buitenweefraam op uit wilgentakken. 

Daarna experimenteren we met weven met natuurmaterialen: gras, bloemen, stelen, twijgen, takken, stenen, … Ook draden en vezels uit natuurlijke materialen kunnen verwerkt worden: wol, linnen, katoen, hennep, … We zoeken elk een rustgevend plekje op het veld om te weven in het klein, of weven gezellig samen of naar elkaar toe. We laten ons leiden door de materialen op het veld. De eerste keer wilde weefweide gaat door op

zaterdag 13 augustus 2022

11 - 15u

in samentuin 't Hofgeluk, Eetsvelde 11, Erpe-Mere


>> HITTEGOLF :: HET IS TE WARM OM EEN HELE MIDDAG IN DE ZON OP HET OPEN VELD TE VERTOEVEN, DUS WE STELLEN DEZE DAG UIT <<Dit is geen workshop, wel een vrije werksessie waarbij we samen aan de slag gaan. 

Voor iedereen die zin heeft om samen te experimenteren met textiele technieken en natuurmaterialen.


Breng zelf natuurlijke draden mee of materiaal uit je eigen tuin, veld, bos of berm. Ook een schaar en/of snoeischaar zijn handig.  We werken buiten dus kleed je naar het weer. ’s Middags picknicken we samen op het veld, breng je lunchpakket mee.

Kom je graag maar een uurtje of gewoon eens kijken, ook helemaal welkom. 


Inschrijven hoeft niet maar mag wel. 

Meer info bij Ariane: heys.a@hotmail.com